Vi kan tilby work-shops og arbeidsseminarer over en rekke teamer som er solid faglig forankret og skreddersydd til din organinisasjons behov og ønsker.
Hvordan vil vi ha det på jobben Vi tror på det positive i mennesket, og at vi alle ønsker å ha det bra og trives på jobb. Samtidig blir dagens organisasjonsliv mer og mer hektisk, og preges i større og større grad av økende arbeidsmengde, endringsprosesser og hyppige målinger. Resultatet kan fort bli at man er mindre fornøyd med forhold som det i utgangspunktet er forholdsvis enkelt å gjøre noe med. Hverdagen gjør det imidlertid vanskelig å stoppe opp og ta tak i situasjonen. Nøkkelen er å sette av tid – sammen!
”Livet må leves forlenges, men kan forstås baklengs”
(Søren Kierkegaard)
Dette er en work-shop beregnet på folk som arbeider sammen og som ønsker å utvikle seg videre. Med utgangspunkt i nå-situasjonen settes det fokus på en felles tilnærming til samarbeid, kommunikasjon og ledelse, og det etableres en felles forståelse av hvilke utfordringer man står overfor.
Kommunikasjon i grupper Effektiv kommunikasjon kan generelt defineres som at mottager tolker meldingen på en måte som samsvarer med de intensjonene senderen hadde. Forbisnakking, baksnakking og mange konflikter i grupper kan således skrives tilbake til dårlig kommunikasjon der mottager misforstår senders budskap. Vi kommuniserer alltid, også når vi forsøker å la være, og vår måte å være på fortolkes hele tiden av de rundt oss. Kommunikasjonen kan til enhver tid forbedres, og er et felles ansvar for medlemmene i gruppen.
”You can not not communicate” (Watzlawick) Vi holder work-shops for grupper som ønsker å kommuniserer bedre med hverandre og omgivelsene. Arbeidsseminarene tar utgangspunkt i teorier innenfor pragmatisk kommunikasjon, der man i større grad fokuserer på hvilke praktiske konsekvenser kommunikasjonen har, snarere enn selve innholdet i kommunikasjonen.
Konflikt og konfliktløsning ”En konflikt kan beskrives som en fastlåst tilstand, der partene ikke klarer å bringe inn noe nytt. Konflikter følger normalt gamle mønstre. Resultatet er som regel gjensidig motvilje og oppgitt tilbaketrekning. Men det at man ikke ser en løsning, betyr ikke at konflikten er uløselig”.
”Ingen enkeltperson er årsak til konfliktene. Alle bidrar til de konflikter de befinner seg i. Ved konflikter har alle rett – sett fra sin synsvinkel. Konflikter dreier seg dypest sett om ansvarsfraskrivelse”.
Dette sier psykolog Jan Atle Andersen om konflikter i boken ”Folkeskikk og uskikk på jobben”. Vi tror at Andersen her berører kjernen i konflikt og konfliktløsning. Vi deler hans syn på at alle konflikter i utgangspunktet kan løses, og at alle har et ansvar for å bidra til løsning.
Vi holder arbeidsseminarer om konflikt og konfliktløsning basert på en løsningsfokusert tilnærming.
|